Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

22 nov 2010

Writer’s block? duik in het verleden!

Het is de nachtmerrie voor elke schrijver: een writer’s-block. Zoals de smid zonder hamer zit je voor een leeg word-document. De cursor knippert ongeduldig met de boodschap: tik eens wat! 

Maar wat? De inspiratie heeft je in de steek gelaten. Weinig boeiends te melden. En dus liet ik het word-document even voor wat het was en dook mijn archief in. Immers, als je in het verleden leuke verhalen hebt geschreven is er geen reden waarom dat nu niet meer kan. Bij het lezen van de oude producties probeerde ik me te verdiepen in het gevoel van toen.

Welke emoties? Waarom schreef je dit op? Het is vaak iets ontastbaars, een paar ondoorgrondelijke links tussen het verleden en het heden. Woede? Blijdschap? Frustratie? Naarmate ik bladerde kwam er weer gevoel. Een kleine introspectie die je terugzet op het goede spoor.

Ik kwam erachter dat een paar blogs op de community humedia of op Hyves nog niet op m’n site stonden en wel de moeite waard zijn om te lezen. Een mooie aanleiding om te archiveren op deze site. Ik deel ze graag met U. Het gaat over voetbal, over Zwitserland, over van alles en nog wat.

Opluchting overheerst, want de korte reis door het verleden bracht een aanleiding, een verhaal. Reculer pour mieux sauter, zeggen ze in het Frans. Terug naar de toekomst, van een writers block tot een blog!

De nieuwe verhalen uit het verleden zijn:

 – Alcoholregen (column uit 2006)

 – Voor de Portugezen is het nu al feest (EK 2008)

 – Anti-Fransen scharen zich achter Oranje (EK 2008)

 – Rijk dankzij bierbekertocht (EK 2008)

 – Meedoen is belangrijker dan winnen

 – Razend door het Groene Hart (testrit met de Fyra) 

 – ‘Als je niet wilt vechten moet je wat anders gaan doen’ (FC Utrecht – FC Volendam)

 – Lage opkomst in de Zwitserse Alpen (wintersport/Kerst 2008) ‘

 – Een Zwitserse boer die zijn dal nooit uitkomt kun je van alles wijs maken (Zwitsers minarettenverbod in 2009)

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.