Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

Over Henk Oldenziel

Veelzijdigheid is het woord dat mij het beste omschrijft. Afgestudeerd journalist in 2010, maar ook vertaler en rondleider. Als ZZP’er combineer ik deze drie facetten.

Op de Utrechtse school voor Journalistiek specialiseerde ik mij in geschiedenis, radio-televisie en crossmedia: de kruisbestuiving tussen diverse media-uitingen. Ik ben een multimediaal denker en doener.

Al vijftien jaar werk ik als vertaler, met name nederlands – frans. Het kan gaan om wetenschappelijke rapporten, het vertalen van contracten of andere documenten.

Zes jaar lang werkte ik als gids bij rederij Schuttevaer, die rondvaarten verzorgt op de Utrechtse grachten. Deze expertise heb ik sinds kort uitgebreid: via een stadswandeling komt U niet alleen alles te weten over de grachten en de Domtoren, maar loopt U langs verborgen kerken, hofjes en hoort U de bijzondere verhalen van de stad. Van de Romeinen tot aan de hedendaagse. Dit kan in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans, en, indien U dit wenst, in combinatie met een bezoek aan een horecagelegenheid of een museumbezoek.

Schroom niet contact op te nemen indien U meer informatie wenst.

 

 

 

 

Download mijn CV (PDF, Nederlands)
Bekijk mijn LinkedIn-profiel