Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

10 dec 2012

Messi is er nog niet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bCL3TvAWu8A[/youtube]

Al 86 keer wist hij het net te vinden in 2012. Lionel Messi is de Roger Federer van het voetbal: hij jaagt op alle records. Maar het kan nog beter.

Gisteren schopte de Argentijnse legende het record van de Duitse goaltjesdief Gerd Muller omver. In absolute aantallen dan. Muller had echter maar 60 wedstrijden nodig voor zijn 85 goals, Messi zes wedstrijden meer. Het rendement van de Duitser in het jaar 1972 ligt nog steeds hoger dan dat van de Argentijn in 2012: 1,42% tegen 1,30%.

Maar het kan nog. FC Barcelona en Messi hebben nog drie wedstrijden te spelen tot de winterstop: twee voor de competitie, een voor de Spaanse beker. Wil Messi de 1,42% van Muller halen, moet hij 98 doelpunten halen dit jaar. Nog twaalf te gaan,  gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd, een behoorlijke opgave, zelfs voor Messi. Maar het kan.

Wat de statistieken trouwens niet vertellen is hoeveel speelminuten beide aanvallers hebben gehad in het betreffende jaar. Of welke waarde hun doelpunten hebben gehad: gisteren scoorde Messi beide doelpunten van zijn team, de 0-1 en de 0-2, da’s meer waard dan bijvoorbeeld de 3-0, als de buit allang binnen is. Of: welke doelpunten waren mooier? Daar kunnen de staitistieken niks over zeggen, dat is een kwestie van smaak. Gelukkig, want dat is de charme van het voetbal.  Wat zeker is: Messi heeft nog vele jaren voor zich om zijn rendement te verbeteren.

En alleen al om deze reden gaat Messi dat gewoon flikken.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.