Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

7 mrt 2012

Zwitserse oud-minister krijgt taart in gezicht

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7-54A2htixY[/youtube]

De Zwitserse oud-minister van Buitenlandse Zaken Micheline-Calmy Rey kreeg maandagavond bij de uitgang van een conferentie een taart in het gezicht geduwd.

Calmy-Rey (66) had op het Internationale Filmfestival over Mensenrechten in Genève een lezing gegeven toen zij bij de uitgang door een man werd aangesproken over haar handelen in een fraudeaffaire. De dader verweet haar het schenden van 9 van de 30 artikelen van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Eric Daugoud voelt zich het slachtoffer van een fraudeaffaire binnen de Banque Cantonale Genevoise, de Kantonale bank van Genève, waar drie jaar geleden een fraudeschandaal aan het licht kwam. Daugoud was eigenaar van een geneefse discotheek die wegens deze affaire haar deuren moest sluiten. Hij voelt zich in de maling genomen door de recente vrijspraak van twee vermeend schuldige bankiers in deze zaak.  

De dader noemt zijn geste ‘niet geweldadig. Ik deed het met voorbedachte rade. Ik heb niks tegen Calmy-Rey, alleen haar handelen in deze affaire’, zegt hij op www.lematin.ch.

Oud-ministers in Zwitserland kunnen om veiligheidsmaatregelen vragen als zij ergens een conferentie geven, maar doen dit vaak niet. Calmy Rey, sinds 2010 met pensioen, heeft geen aanklacht ingediend omdat zij de daad niet nog meer aandacht wil geven.

Waar hebben we dit nog meer gezien?

Afgelopen maand kreeg de Franse Socialistische presidentskandidaat Francois Hollande meel over zich heen.

In 2002 gooiden actievoerders taart op de toenmalige LPF-leider Pim Fortuyn.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.