Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

11 nov 2011

Oranje aast op revanche tegen Zwitsers

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XwnAbEPE_so[/youtube]

Nederland – Zwitserland: je zou het niet zeggen, maar beide naties zijn in balans. Oranje aast zelfs op revanche op de (vriendschappelijke) nederlaag vier jaar geleden in Genève.

Op 22 augustus verloor een slap Nederlands Elftal van toen nog bondscoach Marco van Basten van een aggressiever Zwitserland (2-1). Barnetta scoorde twee maal voor de thuisploeg, Kuijt deed wat terug.

In 1996 troffen beide ploegen elkaar op het EK in Engeland. Oranje won dankzij doelpunten in de tweede helft  van Jordi Cruijff en Dennis Bergkamp. Op dit toernooi werd Oranje overigens vernederd door Engeland. Een laat doelpunt van Kluivert opende echter de deuren naar de kwartfinales, waar Oranje roemloos ten onder ging tegen Frankrijk, na penalties.

Met een wedstrijd tegen Duitsland in het verschiet aanstaande dinsdag mogen we er toch vanuit gaan dat Nederland vanavond de taak serieus opneemt tegen een jong Zwitsers team, dat uitgeschakeld werd in de EK-kwalificaties. Een man om op te letten: Xherdan Shaqiri. Voorspelling van ondergetekende: 3-1.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.