Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

25 nov 2010

Kenniscentrum sociale media op Universiteit

De Universiteit van Laval (Québec, Canada) start per januari 2011 een observatorium voor sociale media-PR. Dat meldt de instelling op haar website.

Het kenniscentrum wordt onderdeel van de letterenfaculteit. Het moet een belangrijke partner worden van organisaties in de sector, de studenten en deze organisaties verbinden en de nieuwkomers de weg wijzen in de evolutie van sociale media. Een primeur, aldus de Universiteit.

Het centrum gaat zich vooral richten op het imago en reputatie van publieke en privé organisaties, hun positie op internet en sociale media en het inzetten van internetsites voor overleg.  De strategie en praktijk van public relations en het gebruik van sociale media in mediacontacten spelen ook een belangrijke rol.

‘Voor de studenten is het een goede manier om te leren hoe je sociale media inzet in public relations en ze te ondersteunen in onderzoek op dit gebied zodat ze later diverse web 2..0. applicaties professionneel te kunnen toepassen.’, zo meldt het bericht.   

Voor de bedrijven biedt het kenniscentrum de kans om web-strategieën te delen en hun kennis te verbeteren.  Docenten van de Universiteit werken mee en het instituut zal geleid worden door een communicatie-professor. Communicatie gebeurt uiteraard via Facebook en Twitter.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.