Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

22 nov 2010

Meedoen is belangrijker dan winnen

De ene rijdt voor de winst, de andere om mee te doen. De Belgische wielrenner Wim Vansevenant behoort tot de laatste categorie. Hij eindigde de Tour de France op de laatste plaats van het classement, en dit voor de derde keer op rij!

Hij vestigde hiermee een record. De NOS maakte er bijna een mediahype van, en gaf hem een rode lantaarn als beloning.

Het heeft Vansevenant, een boer uit Vlaanderen, wel wat moeite gekost om zijn record veilig te stellen. Want of U het gelooft of niet, ook om de laatste plaatsen wordt gestreden. Uiteindelijk wist hij die laatste renner voor hem te houden. ‘Ik heb toch een beetje gezweet’, gaf hij eerlijk toe, tevreden met het resultaat.

Vansevenant mag van de Olympische instanties van zijn land niet mee naar de Spelen in Peking. Vreemd, want als er eentje de olympische gedachte hoog in het vaandel heeft staan, is hij het wel. Meedoen is belangrijker dan winnen, toch?

*Deze column verscheen op 28 juli 2008 op Hyves.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.