Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

22 nov 2010

De Kromme: ‘Als je niet wil vechten kun je beter wat anders gaan doen !’

*Dit verslag verscheen op 15 december 2008 op Humedia

UTRECHT – Een schrale troost… FC Utrecht evenaarde weliswaar een clubrecord door voor de zesde keer op rij in eigen huis achterin de nul te houden, maar dit werd overschaduwd door een wanprestatie. Het team van van Hanegem beet zich zondagmiddag 90 minuten lang stuk in een strijdlustig Volendam. Resultaat: 0-0.

Het waren niet alleen de doelpunten die ontbraken in Stadion Nieuw Galgenwaard. De passie, het huismerk van de thuisclub, was er niet. Het team speelde traag en inspiratieloos. Het wist op een paar ongevaarlijke schoten en (ver) overgaande kopballen na geen echte kans te creëren. De Volendamse doelman Verhoeven beleefde net zoals zijn Utrechtse collega Vorm dan ook een vrij rustige middag. ‘De spelers die het van de actie moeten hebben brachten te weinig. We waren niet goed in de opbouw’, stelde de FC Utrecht-coach Willem van Hanegem na deze wanvertoning.

Dat het bij de thuisploeg haperde was gedeeltelijk de verdienste van de bezoeker. FC Volendam pakte zijn eerste puntje buitenhuis. ‘We hebben risico genomen door veel door te schuiven, om zo de opbouw van FC Utrecht te verstoren’, verklaarde de coach Frans Adelaar – terug op z’n oude nest – na afloop op de persconferentie. De thuisploeg kon niet vooruit, voldeed met pasjes breed en naar achteren, en kansloze individuele acties.

Strijdlust

Een heel ander geluid was te horen bij alles en iedereen dat ‘FC Utreg’ een warm hard toedraagt. Juist omdat het team van Van Hanegem bezig was met een goede reeks kwam de klap extra hard aan. De fanatieke aanhang ‘complimenteerde’ de prestatie van zijn favorieten met een kundig fluitconcert. ‘Het team was niet bij de les’, constateerde de Kromme, die vervolgde: ‘Als spelers niet beseffen dat ze hard moeten werken voor een overwinning kunnen ze beter iets anders gaan doen!’

Over de vechtlust van zijn manschappen had Frans Adelaar niet te klagen. ‘Mijn team verdient complimenten. Juist omdat FC Utrecht met een goede reeks bezig was geeft het zelfvertrouwen om hier een puntje te pakken’. Meer had er echter niet ingezeten, want ‘we waren te gehaast in de counters die we kregen’, aldus de Volendamse coach. Daarnaast ontbrak topscorer Jack Tuyp.

Bij FC Utrecht waren er wel lichtpuntjes in de duisternis. Het team is al vier wedstrijden ongeslagen. De verdediging staat als een huis. Schut en Keller heersen in de lucht, en de Roemeen Nesu is niet alleen verdedigend sterk, maar heeft aanvallende impulsen. Dit zijn geruststellende constateringen, met het aankomende bezoek aan koploper AZ in het vooruitzicht. En gezien de onregelmatigheid waarmee de FCU presteert is alles mogelijk aanstaande vrijdag in het DSB-stadion…

FC Utrecht – FC Volendam 0-0
Stadion Nieuw Galgenwaard:
20 500 toeschouwers
Scheidsrechter: R. Liesveld
Gele kaarten: George; De Lange, Maynard, Bakens
FC Utrecht: Vorm; Cornelisse, Keller, Schut, Nesu; Caluwe(Maguire, 82), Cziommer (Skoubo, 60), van Dijk, Silbenbauer: van der Gun, Loval (George/85)
FC Volendam: Verhoeven; Maynard, Bakens, Schilder, Koning, Boots; De Lange, Meijers, Hofstede (Sheotahul/46); Platje (Smit/78), van Dijk (Yildiz/90+3)

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.