Portfolio en Blog van Henk Oldenziel

Crossmedia en 2.0 journalist met expertise in Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse producties.

5 apr 2010

Oma gaat digitaal

Ze groeide op met de eerste ansichtkaarten en schrijft haar brieven met de hand of op de typmachine. Toen ze een laptop cadeau kreeg reageerde ze sceptisch: ‘Wat moet ik hiermee? Dit is toch niks voor mij?’

Mijn Oma stuurde altijd heel trouw de uitnodiging voor haar verjaardag in een envelop naar haar kinderen en kleinkinderen, met daarin een getypte brief. Maar gisteren bereikte ze een mijlpaal: de uitnodiging kwam… via email ! Keurig aan alle kinderen en kleinkinderen geadresseerd.

Is dit de eerste stap in haar digitale revolutie? Mijn Oma, bijna 94 jaar oud, regelt haar zaakjes graag zelf. Ik vraag me af hoe ze internet gaat gebruiken. Het zoeken van de dienstregeling van de treinen? Het terugzien van het NOS-journaal als ze dat een keer heeft gemist? Kunnen we binnenkort met haar MSN’en?

Een van de eigenschappen van ouderen is hun slechte gehoor. Als ik Oma opbel moet je vaak 3x hetzelfde herhalen, ze wil liever dat je langskomt. Aangezien ze nogal druk is (ja echt waar, ze heeft meer afspraken dan ik) moet ze ook altijd haar agenda ‘er even bijpakken’ als je langswil. Maar dat is dus verleden tijd: nu stuur ik gewoon een email.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.